top of page

Ligamentsmerter & smerter under maven

Smerter under maven under graviditet skyldes oftest ligamentsmerter eller opstår, fordi blodomløbet bliver besværliggjort under graviditeten.

Ligamenter er små bånd, der sørger for, at livmoderen holdes på plads. De sidder i lyskeområdet, altså nederst på maven, og ud mod hofterne.

 

Igennem en graviditet vokser livmoderen rigtig meget. Den går fra at være på størrelse med en mandarin, som ligger gemt under dit kønsben, til at være så stor, at toppen af den når helt op til dine ribben.

 

Du kan sammenligne ligamenterne med køkkenelastikker. I takt med, at livmoderen vokser skal “køkkenelastikkerne” strækkes helt ud, så de fortsat kan udføre deres arbejde, som er at holde livmoderen på plads.

 

Det er når ligamenterne strækkes og vokser med maven, at smerterne opstår. Det er typisk smerter, som forværres, når du bevæger dig  og specielt ved vrid i kroppen, idet der derved også kommer vrid i ligamenterne. 

 

Blodomløbet bliver besværliggjort under graviditeten. 

Jo mere plads baby optager, jo mere skubbes organerne væk, ned og ud og vil derfor blokere blodets tilbageløb til hjertet.

 

Det kan skabe det vi kalder congestion, som kan give smerter i ligamenterne, hævede ben og ophobning af væske i bækkenet.

Ane Opstrup - gravid - ligamentsmerter-2.jpg

 Kontakt mig 

Tlf: 93 40 40 20

 Mail: ao.correct@outlook.com 

Correct My Baby

Bækkeskovvej 4

2665 Vallensbæk Strand

Book en tid 

 Afbud 

Skal ske senest 24 timer før.

 

Det kan gøres online​​ eller via sms eller telefon på tlf. 31 31 95 09. Ved for sent afbud eller udeblivelse opkræves fuldt honorar.

Reaktioner efter behandling.

Sundhedsforsikringer

dækker osteopati.

Klik her for at se hvilke.

bottom of page