top of page

Stramt tungebånd

Ane-baby- stramt tungebånd.jpg

Hvorfor kan jeg hjælpe?

 • Jeg er ekspert i at vurdere, vejlede og behandle stramt tungebånd.

 • Jeg kan hjælpe dig med at vurdere, om din babys symptomer stammer fra et stramt tungebånd.

 • Jeg samarbejder med øre-næse-hals læger omkring vurdering timing af evt. klip. og hvorvidt det kan være en god idé.

 • Jeg er opdateret på den nyeste viden omkring stramt tungebånd, og jeg kan guide dig igennem de mange råd, som gives om netop dette emne.

 • Jeg kender både til klip udført i Danmark og i udlandet, som Holland og Tyskland.

 • Jeg arbejder med de nationale kliniske retninglinjer for stramt tungebånd.

Symptomer på stramt tungebånd:

 

 • Stramt læbebånd: Baby kan have svært ved at løfte overlæben og danne vakuum omkring brystvorten. Hos større børn kan et stramt læbebånd give mellemrum mellem tænderne.

 • Hjerteformet tunge: Dette sker, fordi baby ikke kan føre tungen op i ganen eller ud af munden.

 • Ammeproblemer: Oplever du klikken, at din baby suger luft ind, at der siver mælk ud af munden, og får I sår, betændelse på brystet eller suttevabler, så kan det skyldes et stramt tungebånd. 

 • Vacuum-problemer: Oplever du, at din baby kun ammer i kort tid, bliver urolig, ked af det eller falder i søvn ved brystet, så kan det være tegn på, at din baby har svært ved at danne vacuum. Det kan skyldes et stramt tungebånd. 

 • Refluks og kolik: Din baby kan have problemer med refluks pga. luftindtag. Dette hænger ofte sammen med ammeproblemer og problemer med at danne vacuum. 

 • Taleproblemer: Hos større børn, der begynder at snakke, kan et stramt tungebånd give taleproblemer, og viser sig fx ved læspen eller ved, at barnet har svært at udtale bestemte konsonanter.

Mere om stramt tungebånd

Et stramt tungebånd kan ikke vurderes ud fra et billede, men bliver fastslået ud fra tests, ved at mærke efter og ved at sammenholde de fysiske undersøgelser med forældrenes oplevelser og de symptomer, som baby viser.

 

Der er to måder, hvorpå tungebåndet kan være stramt. Det kan enten være stramt i sig selv eller det kan være stramt i bindevævet omkring tungebåndet. Det kan sagtens være både og.

Er tungebåndet stramt i sig selv, kan behandling ikke løsne det og der er nødt til at blive foretaget et klip for at komme videre med problemerne, der følger med et stramt tungebånd.

Er det bindevævet omkring tungebåndet, som er stramt, så kan behandling være med til, at løsne tungebåndet. For at opnå den mest optimale effekt anbefales der derfor behandling før og efter klip af tungebåndet.

Klip af tungebåndet er ikke altid en hurtig og nem løsning, men kan være en effektiv behandling, hvis det er nødvendigt. Det er dog vigtigt at huske, at et klip er et indgreb, og at der er risici forbundet med alle typer indgreb.

 

Behandling uden klip er også effektivt. Det kan i nogle tilfælde forhindre behovet for at gøre brug af et operativt indgreb, som et klip er. 

 

Derfor samarbejder jeg tæt sammen med øre-næse-hals lægerne i vurderingen af, hvad der er nødvendigt, og hvornår.

 Kontakt mig 

Tlf: 93 40 40 20

 Mail: ao.correct@outlook.com 

Correct My Baby

Bækkeskovvej 4

2665 Vallensbæk Strand

Book en tid 

 Afbud 

Skal ske senest 24 timer før.

 

Det kan gøres online​​ eller via sms eller telefon på tlf. 31 31 95 09. Ved for sent afbud eller udeblivelse opkræves fuldt honorar.

Reaktioner efter behandling.

Sundhedsforsikringer

dækker osteopati.

Klik her for at se hvilke.

bottom of page